Mitől lesz jó egy portré?

  • Post author:
  • Post category:blog

A vidám pillanatokban készült képeket sokkal szívesebben nézzük vissza magunkról, mert lehet egy portréfotó akármilyen tökéletesen megvilágított és készülhet akármilyen profi géppel, ha az arckifejezés közben bizonytalan. A portréfotózás során meg kell találnunk a megnyerő arckifejezést, azt a pluszt, ami miatt az emberek szívesen néznek meg egy fotót magukról és szívesen mutatják meg másoknak is.

Amikor fotó készül rólunk, általában kritikusak vagyunk magunkkal, ugyanis ritkán látjuk arcunkat kívülről, és mindenkinek van saját magáról egy kialakult képe. Ráadásul saját arcképünket leggyakrabban a tükörben látjuk, így az önmagunkról elképzelt képünk sokszor tükörképe lesz annak, amit egy fotón látunk, mivel arcunk nem teljesen szimmetrikus. Ezért nagyon fontos, hogy az embert megfelelő beállításban fotózzuk. Sokszor a fotós dolga rávezetni a portréalanyt, hogy mi áll neki a legjobban.

Fontos még, hogy az arckifejezés megnyerő legyen, ami elengedhetetlen például egy jó önéletrajz fotóhoz. Itt különösen lényeges az első benyomás, hiszen egy HR munkatárs vagy a leendő főnök ekkor még csak egyetlen fotót lát a jelöltről, így annak minősége kulcsfontosságú lehet.  

Ha Te is szeretnél profi portré fotót készíttetni magadról, válogass a portrécsomagjaink közül, és keress bátran a fenti elérhetőségeken!

Az általam készített portrékból ebben a galériában találsz válogatást.